• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Därför ska du inte jobba övertid

  Att jobba över, eller att ta med datorn hem, kan ju verka vettigt. Nu visar dock forskning att du riskerar dina hälsa genom att vara för duktig.

  Därför ska du inte jobba övertid

  Gå hem i tid och ta inte datorn med dig. Det är slutsatsen från forskning som gjorts på ämnet övertid i USA, skriver Huffington Post. Forskning som är skön att ha i ryggen, när man reser sig för att gå hem och kollegerna vägrar att ge sig. 

  Läs mer: Kokosolja - uselt för hälsan

  Studien kommer från American College of Occupational and Environmenta Medicine och har visat att en arbetsvecka längre än 45 timmar bidrar till ökad risk för hjärt - och kärlsjukdomar, och i värsta fall kan leda till en hjärtattack. Sambandet är känt sedan tidigare, men studien visar för första gången att ohälsan ökar med antalet extratimmar. 

  Forskarna följde 1900 testpersoner med heltidsjobb, som arbetat så i minst tio år. Bland dem såg man att de som jobbade 55 timmar per vecka hade en 16 procentig ökad risk för hjärt - och kärlsjukdomar. Superjobbare som snittade en 60-timmars arbetsvecka, ökade sin risk för ohälsa med hela 35 procent, skriver Huffington Post.

  Läs hela artikeln på Huffington post här, där de också skriver om att kvällsarbete kan leda till stroke och att det finns en gräns för hur många timmar man kan jobba effektivt under veckan. 

  Jobbar du mycket övertid?
  Ja
  57
  16
  Nej
  Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!