Lammfärsbullar i tomatsås

Du behöver 500 g lammfärs eller nötfärs 1 st ägg 50 g parmesanost finriven 1 msk citronskal finrivet 2 st vitlöksklyftor finhackade 1 msk rosmarin...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g lammfärs eller nötfärs
  • 1 st ägg
  • 50 g parmesanost finriven
  • 1 msk citronskal finrivet
  • 2 st vitlöksklyftor finhackade
  • 1 msk rosmarin finhackad
  • salt och nymald svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 st burk krossade tomater

Till servering

pasta nykokt
Parmesan-ost hyvlad

Gör så här

1
Lägg färsen i en bunke och knäck i ägget. Tillsätt riven parmesanost, rivet citronskal och hälften av den finhackade vitlöken. Smaksätt med rosmarin och krydda med salt och peppar. Blanda samman till en slät smet och forma runda bollar som till stora köttbullar.

2
Fortsätt med att göra tomatsåsen. Fräs resten av vitlöken i olivolja. Tillsätt tomatpuré och bryn blandningen i någon minut. Häll i krossade tomater och krydda med salt och peppar. Koka tomatsåsen i 5 minuter utan lock och lägg sedan ner köttbullarna. Puttra på svag värme i 5–10 minuter tills köttbullarna är genomkokta.

3
Servera med nykokt pasta och hyvlad parmesanost.Lägg färsen i en bunke och knäck i ägget. Tillsätt riven parmesanost, rivet citronskal och hälften av den finhackade vitlöken. Smaksätt med rosmarin och krydda med salt och peppar. Blanda samman till en slät smet och forma runda bollar som till stora köttbullar.

4
Fortsätt med att göra tomatsåsen. Fräs resten av vitlöken i olivolja. Tillsätt tomatpuré och bryn blandningen i någon minut. Häll i krossade tomater och krydda med salt och peppar. Koka tomatsåsen i 5 minuter utan lock och lägg sedan ner köttbullarna. Puttra på svag värme i 5–10 minuter tills köttbullarna är genomkokta.

5
Servera med nykokt pasta och hyvlad parmesanost.Lägg färsen i en bunke och knäck i ägget. Tillsätt riven parmesanost, rivet citronskal och hälften av den finhackade vitlöken. Smaksätt med rosmarin och krydda med salt och peppar. Blanda samman till en slät smet och forma runda bollar som till stora köttbullar.

6
Fortsätt med att göra tomatsåsen. Fräs resten av vitlöken i olivolja. Tillsätt tomatpuré och bryn blandningen i någon minut. Häll i krossade tomater och krydda med salt och peppar. Koka tomatsåsen i 5 minuter utan lock och lägg sedan ner köttbullarna. Puttra på svag värme i 5–10 minuter tills köttbullarna är genomkokta.

7
Servera med nykokt pasta och hyvlad parmesanost.


Kommentar:
Den som vill steker lammfärsbullarna runt om så att de får fin färg i olivolja och kokar dem sedan klara i den mustiga tomatsåsen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top