Du behöver

  • 0.5 st lök hackad gul
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 2 msk olivolja
  • 1 st burk krossade tomater 400 g
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk timjan hackad färsk, eller 1 tsk torkad
  • 2 st lagerblad
  • 2 msk vatten
  • 0.5 tsk salt
  • svartpeppar ett varv på kvarnen
  • 2 st bönor avrunna och sköljda, eller 2 dl kokta vita bönor

Gör så här

Fräs lök och vitlök i olivoljan. Tillsätt krossade tomater, strösocker, timjan, lagerblad och vatten. Koka tomatsåsen sakta i tio minuter. Lägg i bönorna och ge det hela ett uppkok. Låt svalna och lägg i burkar eller byttor med tättslutande lock. Frys in eller ställ in i kylen. Där håller de i minst tio dagar.

Recept // Fler ärtor, bönor & linserrecept