Vegetarisk curry med koriander

Du behöver 500 g potatis skalad, i bitar 2.5 st morötter skalade, i bitar 1 st gul lök hackad 2 st vitlöksklyftor hackade 1 tsk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g potatis skalad, i bitar
  • 2.5 st morötter skalade, i bitar
  • 1 st gul lök hackad
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 msk matolja
  • 1 msk currypasta gul
  • 2 msk mango chutney
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl röda linser
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • salt
  • 1 dl koriander grovt hackad
  • 1 st tomat i bitar
  • 4 prt basmatiris

Gör så här

1
Fräs rotfrukter, lök, vitlök, och chili i oljan.

2
Tillsätt curry, mango chutney, buljong och 6–7 deciliter vatten. Rör om och koka i 7–8 minuter. Lägg i linserna och koka ytterligare 10 minuter.

3
Blanda i yoghurt och salta, koka upp. Rör i koriandern och tomaten precis före servering. Servera med basmatiris.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 494, Fett 6 g, Kolhydrater 95 g, Fibrer 8 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top