Du behöver

  • 12 st vaktelägg
  • 1.5 st röda chilifrukter
  • 1 dl majonnäs
  • 24 st skalade räkor små
  • dill klippt

Gör så här

1
Koka upp 2 liter vatten i kastrull. Lägg försiktigt i äggen. Låt småkoka 4 minuter, sila bort vattnet. Kyl i rikligt med kallvatten.
2
Knacka äggen lätt mot hårt underlag tills skalet krackelerat runtom. Peta hål i breda änden och dra försiktigt av skalet lite i sänder med hjälp av den sega hinnan under skalet.
3
Halvera äggen med vass kniv (högst ett par timmar före servering).
4
Skölj, halvera, kärna ur och finhacka chili. Blanda med
5
majonnäs. Klicka eller spritsa majonnäs på ägghalvorna.
6
Doppa räkor i dill och lägg på majonnäsklickarna.
7
Tips! Små hönsägg, delade i vardera fyra klyftor, kan också duga.

Recept // Fler skaldjurrecept