Thailändsk gurksallad med rimmad kyckling

Du behöver 2.5 st kycklingfil 1 l vatten 0.5 dl salt 2 msk strösocker Sallad: 2 st gula lökar 2 st gurkor helst ekologiska 4...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2.5 st kycklingfil
  • 1 l vatten
  • 0.5 dl salt
  • 2 msk strösocker

Sallad:

2 st gula lökar
2 st gurkor helst ekologiska
4 st vitlöksklyftor
2 st röda chilifrukter
2 st koriander krukor
2 msk fisksås
2 msk strösocker
limesaft från 2 lime
citronsaft från 1/2 citron
kokt ris

Gör så här

1
Ansa kycklingfiléerna. Blanda vatten, salt och socker till en rimlag, rör tills salt och socker lösts upp. Lägg ner kycklingen och låt stå svalt minst 2 timmar, gärna längre.

2
Sjud de rimmade kycklingfiléerna i vatten eller kycklingbuljong ca 10 minuter. Slå bort kokvätskan och låt svalna under lock.

3
Skiva löken ytterst fint och lägg lökskivorna i en skål med iskallt vatten. Strimla gurkan på längden med mandolin eller potatisskalare.

4
Finhacka vitlök och chili. Hacka koriandern – hela plantan, stjälkarna också. Rör fisksås, socker, pressad lime och citron tills sockret lösts upp. Skiva kycklingen tunt.

5
Låt löken rinna av i durkslag.

6
Blanda, lök, gurka, vitlök, chili, koriander och kyckling i en skål och slå över dressingen.

7
Servera med nykokt ris.

8
Tips! Har du inte tid att rimma kycklingen kan du använda färdiggrillad kyckling utan skinn.


Kommentar:
Tid: 35 minuter + tid för rimning.
Receptet är hämtat från boken ”Om jag var din hemmafru eller hur man får en vardag att smaka som en lördag” (Norstedts).

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top