Arroz congrí-ris med svarta bönor

Du behöver 3 dl svarta bönor blötlagda ca 12 timmar salt lagerblad 2 msk majsolja 1 tsk spiskummin 1 tsk oregano torkad 1 st vitlöksklyfta...


10 portioner

Du behöver

  • 3 dl svarta bönor blötlagda ca 12 timmar
  • salt
  • lagerblad
  • 2 msk majsolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk oregano torkad
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • 5 dl jasminris
  • 7.5 dl vatten

Gör så här

Koka bönorna i vatten med salt och lagerblad tills de är mjuka, cirka 45 minuter. Fräs kummin, oregano och vitlök i oljan, tillsätt ris och vatten och koka 20 minuter. Blanda sedan ris och bönor.


Kommentar:
kom ihåg att bönorna skall blötläggas ca 12 timmar.
Gör en kubansk buffé tillsammans med nedanstående recept

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top