Svampsoppa med matiga mackor

Du behöver 1 bit sellerirot 1 palsternacka 1 stor gul lök ca 1 1/2 liter blandad skogssvamp 2 msk smör 2 msk vetemjöl 1 buljongtärning...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 bit sellerirot
  • 1 palsternacka
  • 1 stor gul lök
  • ca 1 1/2 liter blandad skogssvamp
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 buljongtärning
  • 1 1/4 liter vatten
  • 2 dl grädde
  • 2 msk balsamvinäger
  • salt och vitpepper
  • Servera till:
  • creme fraiche-klick
  • varma ostsmögåsar

Gör så här

1
1 Skär rotsaker, lök och svamp i bitar. Fräs i stor soppgryta i smör tills det mesta spadet kokat bort. Rör ner mjöl, buljongtärning, späd med vatten och grädde. Koka upp och koka med lock på glänt 15 minuter.

2

3
2 Mixa grönsakerna med en del av spadet. Vispa ner i resten av spadet . Koka upp och smaka av med balsamvinäger, salt och peppar. Servera med creme fraiche-klick.

4

5
3 Grädda mackor med ost och paprika i smörgåsgrillen och servera till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top