Du behöver

  • 1 bit sellerirot
  • 1 palsternacka
  • 1 stor gul lök
  • ca 1 1/2 liter blandad skogssvamp
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 buljongtärning
  • 1 1/4 liter vatten
  • 2 dl grädde
  • 2 msk balsamvinäger
  • salt och vitpepper
  • Servera till:
  • creme fraiche-klick
  • varma ostsmögåsar

Gör så här

1
1 Skär rotsaker, lök och svamp i bitar. Fräs i stor soppgryta i smör tills det mesta spadet kokat bort. Rör ner mjöl, buljongtärning, späd med vatten och grädde. Koka upp och koka med lock på glänt 15 minuter.
2
3
2 Mixa grönsakerna med en del av spadet. Vispa ner i resten av spadet . Koka upp och smaka av med balsamvinäger, salt och peppar. Servera med creme fraiche-klick.
4
5
3 Grädda mackor med ost och paprika i smörgåsgrillen och servera till.

Recept // Fler svamprecept