Du behöver
- 1 bit sellerirot
- 1 palsternacka
- 1 stor gul lök
- ca 1 1/2 liter blandad skogssvamp
- 2 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 1 buljongtärning
- 1 1/4 liter vatten
- 2 dl grädde
- 2 msk balsamvinäger
- salt och vitpepper
- Servera till:
- creme fraiche-klick
- varma ostsmögåsar
Gör så här
1
1 Skär rotsaker, lök och svamp i bitar. Fräs i stor soppgryta i smör tills det mesta spadet kokat bort. Rör ner mjöl, buljongtärning, späd med vatten och grädde. Koka upp och koka med lock på glänt 15 minuter.
2
3
2 Mixa grönsakerna med en del av spadet. Vispa ner i resten av spadet . Koka upp och smaka av med balsamvinäger, salt och peppar. Servera med creme fraiche-klick.
4
5
3 Grädda mackor med ost och paprika i smörgåsgrillen och servera till.