Du behöver

  • smör +1 msk
  • 600 g Strömminingsfiléer
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 st tomat
  • 0.5 st purjolök det vita
  • 1 dl chilisås
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk dill finhackad
  • 2 msk ströbröd
  • Till servering

  • potatis blandad sallad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj formen med 1 msk
2
smör.
3
Gör rullar av strömmingen, skinnsidan inåt, lägg i formen. Krydda med salt och nymalen vitpeppar.
4
Skär tomaten i små bitar och finstrimla purjolöken. Fördela över strömmingsrullarna.
5
Blanda chilisås, vispgrädde och dill. Häll blandningen över fisken och strö över ströbröd. Fördela 1 matsked smör i klickar överst och grädda formen mitt i ugnen i cirka 25 minuter.
6
Servera med nykokt potatis, en sallad och citronklyftor.

Recept // Fler fiskrecept