RECEPT FRÅN IK

Sesamströmming med potatissallad

Av .

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

    Potatissallad

  • 800 g potatis små fasta potatisar, gärna färskpotatis
  • gurka
  • citron
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk rapsolja
  • 1 dl dill
  • 600 g Strömminingsfiléer
  • Panering

  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • ägg
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl sesamfrön
  • 2 tsk sesamolja
  • rapsolja att steka i
  • Tillbehör

  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk senap skånsk

Gör så här

1

Koka potatisen i saltat vatten, ånga av och låt svalna.

 

2

Skär gurkan i fyra delar på längden och skiva dem. Finriv citronen och pressa ut saften. Blanda citronskal och -saft, olja, och salt och vänd ihop med gurka och dill.

3

Skär potatisen i bitar i en skål och vänd ned gurksalladen.

 

4

Torka av strömmingen och klipp bort ryggfenorna.

 

5

Ta fram tre skålar; en med mjöl och salt, en med uppvisp-at ägg och en med ströbröd blandat med sesamfrö. Vik ihop filéerna på längden och doppa dem först i mjöl, sedan i ägg och sist i sesamfrö.

 

6

Stek i sesam- och rapsolja i omgångar i medelvarm panna tills paneringen fått fin färg.

7

Servera med potatissallad och majonnäs smaksatt med senap.


Recept // Fler strömminingsfiléerrecept