Du behöver
Potatissallad
800 g potatis små fasta potatisar, gärna färskpotatis
gurka
citron
0,5 tsk salt
2 msk rapsolja
1 dl dill
600 g Strömminingsfiléer
Panering
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
ägg
0,5 dl ströbröd
1 dl sesamfrön
2 tsk sesamolja
rapsolja att steka i
Tillbehör
1 dl majonnäs
2 msk senap skånsk
Gör så här
Koka potatisen i saltat vatten, ånga av och låt svalna.
Skär gurkan i fyra delar på längden och skiva dem. Finriv citronen och pressa ut saften. Blanda citronskal och -saft, olja, och salt och vänd ihop med gurka och dill.
Skär potatisen i bitar i en skål och vänd ned gurksalladen.
Torka av strömmingen och klipp bort ryggfenorna.
Ta fram tre skålar; en med mjöl och salt, en med uppvisp-at ägg och en med ströbröd blandat med sesamfrö. Vik ihop filéerna på längden och doppa dem först i mjöl, sedan i ägg och sist i sesamfrö.
Stek i sesam- och rapsolja i omgångar i medelvarm panna tills paneringen fått fin färg.
Servera med potatissallad och majonnäs smaksatt med senap.