Sesamströmming med potatissallad

Du behöver Potatissallad 800 g potatis små fasta potatisar, gärna färskpotatis gurka citron 0,5 tsk salt 2 msk rapsolja 1 dl dill 600 g Strömminingsfiléer...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

Potatissallad

800 g potatis små fasta potatisar, gärna färskpotatis
gurka
citron
0,5 tsk salt
2 msk rapsolja
1 dl dill
600 g Strömminingsfiléer

Panering

1 dl vetemjöl
1 tsk salt
ägg
0,5 dl ströbröd
1 dl sesamfrön
2 tsk sesamolja
rapsolja att steka i

Tillbehör

1 dl majonnäs
2 msk senap skånsk

Gör så här

1

Koka potatisen i saltat vatten, ånga av och låt svalna.

 

2

Skär gurkan i fyra delar på längden och skiva dem. Finriv citronen och pressa ut saften. Blanda citronskal och -saft, olja, och salt och vänd ihop med gurka och dill.

3

Skär potatisen i bitar i en skål och vänd ned gurksalladen.

 

4

Torka av strömmingen och klipp bort ryggfenorna.

 

5

Ta fram tre skålar; en med mjöl och salt, en med uppvisp-at ägg och en med ströbröd blandat med sesamfrö. Vik ihop filéerna på längden och doppa dem först i mjöl, sedan i ägg och sist i sesamfrö.

 

6

Stek i sesam- och rapsolja i omgångar i medelvarm panna tills paneringen fått fin färg.

7

Servera med potatissallad och majonnäs smaksatt med senap.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top