Du behöver

  • 4 prt pommes frites fryst
  • 4 st späda morötter
  • smör att steka i
  • flingsalt malen kummin
  • 2 st gula lökar
  • salt, svartpeppar
  • 500 g renskav halvtinad
  • lingonsylt

Gör så här

1
1: Ugnsstek potatisen efter påsens anvisning.
2
2: Mjukstek tvättade och halverade morötter ett par minuter på medelvärme i lite fett. Ta upp, pudra lätt med kummin. Skiva och mjukstek även löken. Salta och peppra, ta upp.
3
3: Höj till hög värme, lägg mera fett i stekpannan. Fräs max hälften av köttet i taget till fin färg, sära det med gafflar under stekningen. Salta och peppra, ta upp efter hand. Lägg allt köttet i pannan för upphettning efteråt. Servera med lingonsylt.

Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 679, Fett 25 g, Kolhydrater 78 g, Fibrer 8 g

Recept // Fler viltrecept