Rashers, färsk sparris & olivröra

Du behöver 2 paket rashers 12 färska gröna sparrisar 1 1/2 dl olivolja 1/2 dl vinäger svartpeppar havs- eller fingersalt Olivröra: 1 1/2 dl Tofutti...


8 portioner

Du behöver

  • 2 paket rashers
  • 12 färska gröna sparrisar
  • 1 1/2 dl olivolja
  • 1/2 dl vinäger
  • svartpeppar
  • havs- eller fingersalt
  • Olivröra:
  • 1 1/2 dl Tofutti naturell mjukost
  • 1 dl äggfri majonnäs
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk saft från citron
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 1/2 dl, cirka 30 stycken, svarta oliver utan kärnor, hackade
  • Tillbehör:
  • rucolasallad eller liknande

Gör så här

1
Förväll sparrisarna.

2
Vispa samman olja och vinäger. Smaka av med peppar och salt. Låt sparrisarna dra i marinaden någon timme. Gör olivröran under tiden: rör ihop mjukost och majonnäs. Smaka av med olja, citronsaft, salt och peppar. Rör ner oliverna.

3
Fördela rasherskivorna på ett fat och placera sparrisarna ovanpå. Toppa med olivröran på sparrisen, ringla lite av marinaden runt rätten och garnera med salladen.


Kommentar:
Rasher är ett vegetariskt, färdigskivat pålägg som är tillverkat av vetegluten, olja och sojaprotein. Används istället för skivat köttpålägg.
Tofutti naturell mjukost tillverkas av soja.

Se länkarna för fler gröna rätter till midsommarfesten!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top