Du behöver

  • 9 st potatis (ca 700 g)
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • salt
  • 1 pkt bacon (140 g)
  • Tillbehör

  • lingonsylt

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och riv potatisen.
2
Blanda mjöl och mjölk till en klumpfri smet.
3
Blanda ner potatisen i smeten och salta lätt.
4
Häll smeten i en smord långpanna. Fördela fläskskivorna ovanpå och grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter tills raggmunken fått fin färg.
5
Skär i stora rutor och servera med lingon och ett glas mjölk.

Kommentar:
Detta är ett läsarrecept av Astrid Elgqvist som har provlagats av Icakuriren. Så här tyckte Malin Ottosson på Icakurirens matredaktion om receptet: "Att tillaga raggmunken i ugn är ett praktiskt sätt att få allt klart samtidigt och slippa stekos. Raggmunken blir ett rejält mellan­- mål. Du kan också servera den efter soppa i stället för pannkakor."

Recept // Fler potatis & rotfrukterrecept