Läsar-recept

Pastasås med piripiri

Du behöver 400 g champinjoner färska 10 g margarin vitpeppar salt 150 g skinka eller kassler 1 st vitlöksklyfta stor hackad 1 st burk krossade...

Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 400 g champinjoner färska
  • 10 g margarin
  • vitpeppar
  • salt
  • 150 g skinka eller kassler
  • 1 st vitlöksklyfta stor hackad
  • 1 st burk krossade tomater
  • 1 st piri piri torkad
  • svartpeppar
  • 2 msk färsk basilika
  • 45 g creme bonjour skogssvampost

Gör så här

1
Stek svampen med matfettet till fin färg. Krydda med vitpeppar och salt. Blanda ner den strimlade skinkan samt den finhackade vitlöken och låt detta fräsa en stund. Fyll på med en burk krossade tomater. Krydda med en krossad piri-piri samt svartpeppar.

2
Låt detta puttra på svag värme medan pastan kokar. Precis innan man häller såsen över pastan strimlas färsk basilika över såsen. På toppen klickas osten.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte har provlagats av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top