Matiga kikärtsbiffar och yoghurtsås med soltorkade tomater

Du behöver 1 st kikärtor (400 g) 1 msk potatismjöl 1.5 msk rapsolja 1 st schalottenlök finhackad 4 msk basilika hackad färsk 1 tsk salt...


2 portioner

Du behöver

  • 1 st kikärtor (400 g)
  • 1 msk potatismjöl
  • 1.5 msk rapsolja
  • 1 st schalottenlök finhackad
  • 4 msk basilika hackad färsk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Sås:

4 st soltorkade tomater
1 dl yoghurt
balsamvinäger stänk av
1 krm salt 1

Gör så här

1
Spola kikärterna med kallvatten i ett durkslag. Mixa dem i matberedare så fint som möjligt. Tillsätt olja medan maskinen går tills massan blir slät och samlar sig till en boll. Blanda i potatismjöl, lök, basilika, salt och peppar.

2
Forma färsen till fyra biffar och stek dem på medelvärme i olivolja 2–3 minuter på varje sida. Servera riven morot blandad med (rädis)groddar till.

3
Häll kokande vatten över tomaterna och låt dem stå 5 minuter. Spola av med kallvatten och strimla tomaterna. Blanda dem i yoghurten, smaka av med balsamvinäger, salt och socker. Klicka ovanpå biffarna och garnera med basilika.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top