Marinerad stekt fläskfilé

Du behöver fläskfilé ca 600 g Marinad: 2 tsk rosmarin 2 msk olivolja 1 msk balsamvinäger 1 st vitlöksklyfta pressad 1.5 krm svartpeppar Gör så...


4 portioner

Du behöver

  • fläskfilé ca 600 g

Marinad:

2 tsk rosmarin
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 st vitlöksklyfta pressad
1.5 krm svartpeppar

Gör så här

1
Skär bort fett och hinnor från filén. Blanda ingredienserna till marinaden i en plastpåse. Lägg i filén, slå knut på påsen, vänd och skaka så att filén får marinad på sig runt om. Låt den ligga i kylen ett par timmar.

2
Bryn lätt hela filén runt om i stekpanna. Låt den eftersteka cirka 20 minuter på rätt svag värme tills den är så gott som genomstekt, eller bara en aning rosafärgad inuti.

3
Låt köttet kallna och skär det sedan i skivor.

4
Lägg upp fläskfilén tillsammans med kokt rimmad kall helgskinka i skivor samt skivad färdig rostbiff.


Kommentar:
Servera tillsammans med tre kalla såser och sommarsallad (klicka på rubrikerna nedan för recept).

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top