Limemarinerad marulk

Du behöver 500 g marulksfilé Limemarinad: 1 st lime 2 msk olivolja kocksalt Paprika- och tomatsås: 1.5 msk olivolja 2 st lökar skivade gula 1...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g marulksfilé

Limemarinad:

1 st lime
2 msk olivolja
kocksalt

Paprika- och tomatsås:

1.5 msk olivolja
2 st lökar skivade gula
1 st paprika röd strimlad
1 st vitlök klyfta hackad
1 msk rosmarin hackad
1 st burk krossade tomater
limesaft saften av 1/2
chili hackad röd färsk efter smak
socker ca 1 msk
salt
svartpeppar nymalen
0.5 st squash skivad i ca 1 cm tjocka skivor

Gör så här

1
1. Blanda ihop limesaft, limeskal och olivolja. Slå marinaden över fisken och strö över lite kocksalt. Marinera i kylskåp minst 1 timme.

2
2. Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs lök, paprika, vitlök och rosmarin utan att det får färg. Tillsätt krossade tomater, limesaft, chili. Smaka av med socker, salt och peppar (såsen ska vara ganska söt).

3
3. Hetta upp en grillpanna eller en stekpanna. Grillas cirka 2-3 minuter på vardera sidan, se upp så den inte grillas för länge och blir torr. Pensla squashen med den överblivna marinaden och grilla även dem i grillpannan. Servera med grillad squash, tomatsåsen och kokt ris.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top