Du behöver
- 400 g kycklingfil
- 2 st rödlökar
- 1 st paprika gul
- 2 msk majsolja
- 1 st vitlöksklyfta stor
- 1 tsk hel spiskummin
- 0.5 tsk chilipulver
- 250 g sojabönor tinade
- 1 dl matyoghurt
- lime saften av 1
- salt
- 8 st tortillabröd mini
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader. Strimla kycklingen och lägg på en plåt.
2
Skala, halvera och skär löken i tunna klyftor. Halvera, kärna ur och strimla paprikan. Lägg allt på plåten och ringla över olja. Pressa över vitlök och tillsätt spiskummin, chilipulver och salt. Vänd runt väl.
3
Stek kycklingen i mitten av ugnen i 10–15 minuter tills den har fått fin färg.
4
Mixa ihop bönorna med matyoghurt, limesaft och salt till ett grovt mos.
5
Servera kycklingstrimmel med sojabönshummus och tortillabröd.
Näringsvärde: Kcal 530, Fett 19 g, Kolhydrater 43 g, Fibrer 8 g