Kycklingfajitas med bönhummus

Du behöver 400 g kycklingfil 2 st rödlökar 1 st paprika gul 2 msk majsolja 1 st vitlöksklyfta stor 1 tsk hel spiskummin 0.5 tsk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g kycklingfil
  • 2 st rödlökar
  • 1 st paprika gul
  • 2 msk majsolja
  • 1 st vitlöksklyfta stor
  • 1 tsk hel spiskummin
  • 0.5 tsk chilipulver
  • 250 g sojabönor tinade
  • 1 dl matyoghurt
  • lime saften av 1
  • salt
  • 8 st tortillabröd mini

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Strimla kycklingen och lägg på en plåt.

2
Skala, halvera och skär löken i tunna klyftor. Halvera, kärna ur och strimla paprikan. Lägg allt på plåten och ringla över olja. Pressa över vitlök och tillsätt spiskummin, chilipulver och salt. Vänd runt väl.

3
Stek kycklingen i mitten av ugnen i 10–15 minuter tills den har fått fin färg.

4
Mixa ihop bönorna med matyoghurt, limesaft och salt till ett grovt mos.

5
Servera kycklingstrimmel med sojabönshummus och tortillabröd.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 530, Fett 19 g, Kolhydrater 43 g, Fibrer 8 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top