Du behöver
- 5 dl kycklingkött finhackat, grillat eller kokt t ex köttet från 2 kycklingklubbor
- 1 dl keso
- 2 dl färskost av philadelphiatyp
- 0.5 dl gräslök finskuren
- 0.5 msk hackad färsk rosmarin
- 1.5 msk tomatpuré
- 1 st vitlöksklyfta liten
- 8 st lasagneplattor (ca 400 g)
- 1 st mozzarellaost
- 1 dl mellangrädde
- 1 dl Parmesan riven
- salt, svartpeppar
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklinghacket i en bunke med keso, färskost, gräslök, rosmarin och tomatpuré. Pressa i vitlöken och mosa ihop allt väl med en gaffel. Smaka av med salt och peppar.
2
Fördela röran på lasagneplattorna och rulla ihop till rullar. Lägg dem i en ugnssäker form med skarven nedåt. Riv över mozzarellan med händerna och häll på grädden. Strö över parmesan och dra några tag med svartpepparkvarnen.
3
Grädda cannellonin i mitten av ugnen i 25–30 minuter tills de har fått fin färg och är mjuka.
4
Servera med en god sallad.