Knaprig sallad med valnötter

Du behöver 1 st kålrot ruccolasallad eller annan smakrik sallad 2 st päron gröna 2 st avokado 50 g valnötter Dressing: 75 g grönmögelost mild...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st kålrot
  • ruccolasallad eller annan smakrik sallad
  • 2 st päron gröna
  • 2 st avokado
  • 50 g valnötter

Dressing:

75 g grönmögelost mild
1 dl yoghurt mild
2.5 msk hett vatten
svartpeppar

Gör så här

1
Skala och strimla kålroten i tunna strimlor. Koka upp i vatten som täcker. Låt koka någon minut. Kålroten ska ha kvar mycket spänst. Häll av vattnet. Bred ut salladsbladen på ett stort fat eller direkt på mattallrikarna. Lägg på strimlor av kålrot samt tunna klyftor päron.

2
Dela avokadorna i halvor och gröp ut köttet med en sked. Fördela avokadon över päronklyftorna. Rosta valnötterna i stekpannan.

3
Mosa/mixa ihop grönmögelost och yoghurt. Späd med vatten till en rinnande konsistens. Smaka av med svartpeppar. Ringla dressingen över salladen och strö över valnötterna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top