Kastanjesoppa

Du behöver 350 g vattenkastanjer oskalade 2 st potatis stora 1 st morot 75 g 1 st gul lök 1 st bladselleri stjälk 1 tärning...


4 portioner

Du behöver

  • 350 g vattenkastanjer oskalade
  • 2 st potatis stora
  • 1 st morot 75 g
  • 1 st gul lök
  • 1 st bladselleri stjälk
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 st kryddnejlika
  • 1 st lagerblad
  • 1/2-1 tsk salt
  • 1 st äggula
  • 1 dl crème fraîche

Rostade baguetter:

0.5 st baguette
1 st vitlöksklyfta
bladpersilja några stora kvistar
1 msk olivolja
2 msk smör

Gör så här

1
Värm ugnen till 225 grader. Skölj kastanjerna, skär ett kryss i skalet i den spetsiga änden. Ugnsbaka dem i 20 minuter tills de spricker. Skala de varma kastanjerna. Ta även bort den bruna luddiga hinnan.

2
Ansa grönsakerna och skär i mindre bitar.

3
Koka upp 1 1/2 liter vatten. Lägg i grönsaker, kastanjer, buljongtärning och kryddor. Låt puttra under lock tills grönsakerna är mjuka, cirka 30 minuter.

4
Gör iordning baguetteskivorna medan grönsakerna kokar.

5
Hacka vitlök och persilja fint.Blanda hacket med olja och mjukt smör och rör till en bredbar smet. Skär brödet i tunna skivor och bred på persiljesmöret. Rosta skivorna i ugnen cirka 10 minuter till vacker färg. Kör grönsakerna till mos i matberedare. Koka upp dem med spadet. Smaka av med salt och peppar. Dra från plattan.

6
Rör ihop äggula och crème fraiche. Rör ner i soppan. Servera med rostade baguetteskivor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top