Kasslergratäng med tomat, squash och purjo

Du behöver 300–400 g kassler, gärna vinmarinerad 4 tomater, 1 liten (ca 300 g) squash 1 purjolök 1 tsk rapsolja 1 tsk oregano 2 krm...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 300–400 g kassler, gärna vinmarinerad
  • 4 tomater,
  • 1 liten (ca 300 g) squash
  • 1 purjolök
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 tsk oregano
  • 2 krm pepparmix
  • 1 / 2 tsk salt
  • 1 burk (2 dl) lätt-creme fraiche
  • 2 msk fransk senap Provençale
  • ca 50 g mager fetaost eller stark riven ost

Gör så här

1
Skär kasslern i ganska tunna skivor om den inte är färdigskivad. Skiva tomaterna, squash och purjo.

2
Fräs squash och purjo i lite matfett några minuter. Varva grönsakerna med tomaterna i en smord ugnssäker form. Krydda med oregano, pepparmix och salta en aning.

3
Lägg kasslern som taktegel ovanpå grönsakerna.

4
Rör samman creme fraiche och senap. Bred blandningen över kasslern. Strö över smulad fetaost.

5
Ställ in formen, mitt i ugnen, 225 grader 15–20 minuter.

6
Bjud med fullkornsris och knäckemackor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top