Du behöver
- 300–400 g kassler, gärna vinmarinerad
- 4 tomater,
- 1 liten (ca 300 g) squash
- 1 purjolök
- 1 tsk rapsolja
- 1 tsk oregano
- 2 krm pepparmix
- 1 / 2 tsk salt
- 1 burk (2 dl) lätt-creme fraiche
- 2 msk fransk senap Provençale
- ca 50 g mager fetaost eller stark riven ost
Gör så här
1
Skär kasslern i ganska tunna skivor om den inte är färdigskivad. Skiva tomaterna, squash och purjo.
2
Fräs squash och purjo i lite matfett några minuter. Varva grönsakerna med tomaterna i en smord ugnssäker form. Krydda med oregano, pepparmix och salta en aning.
3
Lägg kasslern som taktegel ovanpå grönsakerna.
4
Rör samman creme fraiche och senap. Bred blandningen över kasslern. Strö över smulad fetaost.
5
Ställ in formen, mitt i ugnen, 225 grader 15–20 minuter.
6
Bjud med fullkornsris och knäckemackor.