Du behöver
- 2 st makrill stora
- 1 l vatten + 2 msk salt
- 5 st gelatinblad
- 5 dl vatten
- 1 msk ättiksprit
- 1.5 tsk salt
- 1 st lagerblad
- 5 st vitpepparkorn
- 5 st kryddpepparkorn
- dillvippor
- 2 st tomatskivor
- 2 st citronskivor
Lag:
Garnering:
Gör så här
1
Rensa och skölj makrillarna. Skär dem i 2-3 centimeter tjocka bitar. Lägg dem i saltat kallt vatten någon timme för att dra ur blodrester. Skölj. Lägg bitarna i en ugnssäker form.
2
Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten. Blanda samman övriga ingredienser till lagen. Koka upp lite av lagen och lös gelatinbladen i den heta lagen. Rör ner allt i den kalla lagen. Häll lagen över fiskbitarna så att bitarna nätt och jämnt täcks. Lägg i dill, tomat och citronskivor.
3
Sätt in formen på nedre falsen i ugnen i 175 grader cirka 35 minuter. Känn med en sticka att fiskbitarna är färdiga helt igenom. Ställ formen kallt över natten så att geléet stelnar. Serveras kall ur formen.
Kommentar:
Detta är ett recept från Icakurirens påskbuffé som bygger på fiskhandlaren Marianne Söderberg enkla recept.
Detta är ett recept från Icakurirens påskbuffé som bygger på fiskhandlaren Marianne Söderberg enkla recept.
Passar till:
- Bohuslänsröra på kavring
- Ägghalvor med spritsad laxcrème
- Ägghalvor med rom och räkor
- Pappas gravade strömming
- Sherrysill
- Inkokt lax
- Dillmajonnäs
- Timjans- och honungsgravad lax
- Strömmingslåda med kaviar
- Gravlaxsås
- Hjortronsås till rökt lax
- Dragonspäckad kotlettrad
- Ankis apelsinsås
- Fårfiol och pepparrotsvisp
- Grahamsbullar med russin
- Havrebullar
- Monas chokladdröm
- Äggshot