GI – Basilikahoummous på röda linser & pumpakärnor

Du behöver 3 dl kokta röda linser 2 msk tahini (sesampasta) ½ dl pumpakärnor 1-2 vitlöksklyftor 2 msk pressad citron 2 msk olivolja ½ kruka...


1 portion

Du behöver

  • 3 dl kokta röda linser
  • 2 msk tahini (sesampasta)
  • ½ dl pumpakärnor
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 msk pressad citron
  • 2 msk olivolja
  • ½ kruka basilika
  • cajnnepeppar
  • salt
  • vatten

Gör så här

1
Mixa linserna i matberedare tillsammans med citronsaft, olivolja, tahini, vitlök, basilika, pumpakärnor och salt.

2
Tillsätt lite vatten för önskad konsistens.

3

4
Tips! Det går bra att dryga ut basilikan med bladpersilja om man vill.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top