Fläskkarré med bambuskott

Du behöver 1 msk farinsocker (eller strö) 3 dl vatten 1 msk kalvfond 1 dl japansk soja 1/2 dl sweet chili 1vitlöksklyfta, pressad 1 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 msk farinsocker (eller strö)
  • 3 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 1 dl japansk soja
  • 1/2 dl sweet chili
  • 1vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk majsenaredning
  • 500 g benfri fläskkarré, strimlad
  • 1 msk matolja
  • 280 g avrunna bambuskott (2 burkar)
  • 3 dl jasminris

Gör så här

1
1 Koka upp socker, vatten, fond, soja, sweet chili och vitlök. Låt koka sakta i 2 minuter och red av med majsenaredning.

2
2 Bryn köttet i het panna med lite olja. Lägg över i en gryta eller traktörpanna.

3
3 Tillsätt sås och bambuskott. Koka upp och servera med nykokt jasminris.


Kommentar:
Enkla grytan!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top