Ernsts äppelsill

Du behöver 1 dl ättiksprit 12% 2 dl socker 3 dl vatten 20 st svartpepparkorn hela 1 st lagerblad 3 st sillfiléer urvattnade 4 st...

Tillagningstid: 30 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 1 dl ättiksprit 12%
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 20 st svartpepparkorn hela
  • 1 st lagerblad
  • 3 st sillfiléer urvattnade
  • 4 st äpplen gärna Ingrid Marie
  • 1 dl purjolök strimlad, den gröna delen

Gör så här

1
Koka upp ättiksprit, socker, vatten, pepparkorn och lagerblad. Rör om så att sockret löser sig, låt svalna.

2
Skär sillfiléerna i bitar på diagonalen. Skiva äpplena tunt – utan att skala dem.

3
Varva sill, äpple och purjo i en glasburk. Slå över lagen och låt stå i minst fem timmar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top