Du behöver

  • 100 g blandfärs
  • 2 st gula lökar finhackade
  • smör att steka i
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt, svartpeppar
  • 1 l vatten
  • 2 st buljongtärningar mörk oxbuljong
  • 5 st potatis mjölig sort
  • 2 st röda paprikor tärnade
  • Tillbehör

  • matyoghurt
  • bröd

Gör så här

1
Fräs färsen och löken i smör. Pudra över paprikapulver, salt och peppar.
2
Slå på vatten och tillsätt buljongtärningar.
3
Skala och skiva potatisen och lägg i soppan. Koka tills potatisen är genomkokt, cirka 20 minuter. Tillsätt paprika mot slutet av koktiden.
4
Rör om lite i soppan så att potatisen sönderdelas.
5
Servera med en klick mat-yoghurt och ett gott bröd.

Kommentar:
Det här är ett läsarrecept av Kerstin Eriksson i Nyköping, provlagat av Icakuriren.

Recept // Fler köttfärsrecept