Chili con carne

Du behöver 2 gula lökar 1 msk olja 2 klyftor vitlök 500 g nötfärs 500 g krossade eller passerade tomater med chili 1 burk (ca...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 gula lökar
  • 1 msk olja
  • 2 klyftor vitlök
  • 500 g nötfärs
  • 500 g krossade eller passerade tomater med chili
  • 1 burk (ca 3 dl) kidneybönor
  • salt, vitpeppar, cayennepeppar
  • finstrimlad persilja

Gör så här

1
1. Klyfta lökarna, svetta dem mjuka i hälften av oljan i stor gryta på knapp medelvärme.

2
2. Tillsätt finskivad vitlök efter en stund. När allt är genomskinligt, tag upp.

3
3. Höj värmen och fräs färsen smulig i olja. Tillsätt tomatkonserven och lökfräset. Låt puttra ett par minuter på svag värme.

4
4. Vänd försiktigt i väl avrunna bönor och låt dem bli heta. Smaka av med salt och peppar, vänd i rikligt med persiljestrimlor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top