Böngroddar med fläsk

Du behöver 250 g bogfläsk eller skinka 1 st burk böngroddar (280 g) 1 st purjolök eller 3 salladslökar 1 st paprika liten grön rapsolja...

Tillagningstid: 30 minuter
3 portioner

Du behöver

  • 250 g bogfläsk eller skinka
  • 1 st burk böngroddar (280 g)
  • 1 st purjolök eller 3 salladslökar
  • 1 st paprika liten grön
  • rapsolja
  • 1 st vitlöksklyfta krossad
  • woksås

Sojamarinad, blanda följande ingredienser:

2 msk soja
1 krm salt
vitpeppar (ett par varv med pepparkvarnen)

Woksås, blanda följande ingredienser:

1 tsk potatismjöl
3 msk vatten
1 tsk soja (mushroom soy)
1 msk woksås från flaska.

Gör så här

1
1. Finstrimla köttet och låt det ligga i marinaden en stund.

2
2. Skölj böngroddarna i kallt vatten så de blir krispiga.

3
3. Strimla purjolöken och paprikan. Hetta upp lite olja rejält och bryn vitlöken och köttet. Ta upp.

4
4. Tillsätt ytterligare olja och fräs paprika och lök någon minut under ständig omrörning.

5
5. Rör ner köttet och woksåsen. Rör om under värme tills såsen tjocknat. Servera med jasminris.


Kommentar:
Detta recept är hämtat ur Anne Chengs kokbok “Asiatisk mat”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top