Baconmusslor med sparris

Du behöver 36 st musslor stora kokta grön sparris (tinade) 2 st bacon eller 36 skivor pancetta 1.5 tsk olja neutral Gör så här 1...

Tillagningstid: 20 minuter
36 portioner

Du behöver

  • 36 st musslor stora kokta
  • grön sparris (tinade)
  • 2 st bacon eller 36 skivor pancetta
  • 1.5 tsk olja neutral

Gör så här

1
Låt musslor från lag rinna av ordentligt. Halvera sparrisarna (spar basbitarna till annat). Dela baconskivorna mitt itu.

2
Vira in en mussla och en sparristopp i bacon, fäst änden med tandpetare. Stek hastigt strax före servering i het, lätt oljad stekpanna, först med pinnsidan neråt, sen runtom, till fin färg. Låt svalna en aning och ta bort pinnarna före uppläggning.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top