Du behöver

    Dressingen:

  • 2 msk råsocker
  • 3 msk fisksås asiatisk
  • 4 msk limesaft färskpressad
  • 1.5 st chili urkärnade, finhackade
  • 1 st vitlök klyfta. riven eller finhackad
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 st salladslökar finskivade
  • Köttet:

  • 600 g ryggbiff eller entrecote
  • smör och olja till stekning
  • salt, nymalen svartpeppar
  • Till servering:

  • 1 kruka mynta bladen
  • 3 st salladslökar skivade
  • 2 kruka grönsallad eller 2 huvuden grönsallad

Gör så här

1
Rör ihop ingredienserna till dressingen i en skål, så att sockret löser sig. Salta och peppra köttskivorna. Hetta upp olja och smör i en stekpanna, och lägg i köttet när smöret har tystnat. Stek köttet cirka två minuter på varje sida, lägg det sedan på en tallrik att vila i några minuter.
2
Skiva upp köttet på tvären, och lägg upp på ett fat. Häll över köttsaften från tallriken och skeda över dressingen. Strimla myntabladen och toppa köttet med mynta och salladslök.
3
Servera med grönsallad. Den som känner sig riktigt hungrig kompletterar salladen med nykokt ris.

Recept // Fler nötköttrecept