Du behöver
- 2 msk råsocker
- 3 msk fisksås asiatisk
- 4 msk limesaft färskpressad
- 1.5 st chili urkärnade, finhackade
- 1 st vitlök klyfta. riven eller finhackad
- 2 tsk sesamolja
- 2 st salladslökar finskivade
- 600 g ryggbiff eller entrecote
- smör och olja till stekning
- salt, nymalen svartpeppar
- 1 kruka mynta bladen
- 3 st salladslökar skivade
- 2 kruka grönsallad eller 2 huvuden grönsallad
Dressingen:
Köttet:
Till servering:
Gör så här
1
Rör ihop ingredienserna till dressingen i en skål, så att sockret löser sig. Salta och peppra köttskivorna. Hetta upp olja och smör i en stekpanna, och lägg i köttet när smöret har tystnat. Stek köttet cirka två minuter på varje sida, lägg det sedan på en tallrik att vila i några minuter.
2
Skiva upp köttet på tvären, och lägg upp på ett fat. Häll över köttsaften från tallriken och skeda över dressingen. Strimla myntabladen och toppa köttet med mynta och salladslök.
3
Servera med grönsallad. Den som känner sig riktigt hungrig kompletterar salladen med nykokt ris.