Du behöver
- 150 g smör
 - 2 st ägg
 - 3 dl strösocker 270 g
 - 4 dl vetemjöl 240 g, gärna vetemjöl special
 - 2 tsk bakpulver
 - 4 msk kakao 24 g
 - 1 msk vaniljsocker 10 g
 - 1 dl mjölk
 
Glasyr
                                                              75 g smör
                                                              4 dl florsocker                       240 g
                                                              1 msk vaniljsocker                       10 g
                                                              0.5 dl kaffe                       kallt
                                                              2 dl kokos                       80 g, riven
                                    
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker i en skål och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt smör och mjölk och rör försiktigt till en jämn smet.
Häll smeten i en långpanna (30 x 40 centimeter), smord eller papprad. Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter. Ta ut och låt kakan svalna.
Smält smöret till glasyren. Sikta florsocker, kakao och vaniljsocker och blanda med smör och kaffe och bred ut glasyren över kakan. Strö över kokos. Skär i rutor och servera.

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            








– Snoddaskakan kallas också för ”kärleksmums” och är enkel att vispa ihop. Jag har med mig receptet från mitt barndomshem där kakan alltid fanns med på kafferepen, hälsar Ulla Karlstrand.