Du behöver

  • 150 g smör
  • 2 st ägg
  • 3 dl strösocker 270 g
  • 4 dl vetemjöl 240 g, gärna vetemjöl special
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao 24 g
  • 1 msk vaniljsocker 10 g
  • 1 dl mjölk

Glasyr

75 g smör
4 dl florsocker 240 g
1 msk vaniljsocker 10 g
0.5 dl kaffe kallt
2 dl kokos 80 g, riven

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker i en skål och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt smör och mjölk och rör försiktigt till en jämn smet.

3

Häll smeten i en långpanna (30 x 40 centimeter), smord eller papprad. Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter. Ta ut och låt kakan svalna.

4

Smält smöret till glasyren. Sikta florsocker, kakao och vaniljsocker och blanda med smör och kaffe och bred ut glasyren över kakan. Strö över kokos. Skär i rutor och servera.


Kommentar:
– Snoddaskakan kallas också för ”kärleksmums” och är enkel att vispa ihop. Jag har med mig receptet från mitt barndomshem där kakan alltid fanns med på kafferepen, hälsar Ulla Karlstrand.