Du behöver
- 250 g smör
- 4 ägg
- 5 1/2 dl strösocker
- 5 dl mjöl
- 1 krm bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk citronskal, det yttersta finrivna
- 2 msk färskpressad citronjuice
- 3–4 mogna persikor
- 1 msk strösocker
- 25 g mandelmassa
- 50 g sötmandel, grovt hackad
Gör så här
1
Smält smöret och låt svalna något. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en skål.
2
Blanda först det avsvalnade smöret i äggvispet och sedan mjölblandningen, och rör till en slät smet, rör sedan i citronskal och citronjuice.
3
Fodra en bakform (cirka 25 x 35 centimeter) med bakplåtspapper i botten och upp på sidorna, häll i smeten. Kärna ur och skiva persikorna och lägg dem i ett lager på smeten, strö socker över, riv mandelmassan grovt över och strö till sist över mandeln.
4
Grädda i 200 grader i cirka 25-30 minuter. Servera med eller utan vaniljglass.