Du behöver

  • 250 g smör
  • 4 ägg
  • 5 1/2 dl strösocker
  • 5 dl mjöl
  • 1 krm bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk citronskal, det yttersta finrivna
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 3–4 mogna persikor
  • 1 msk strösocker
  • 25 g mandelmassa
  • 50 g sötmandel, grovt hackad

Gör så här

1
Smält smöret och låt svalna något. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en skål.

2
Blanda först det avsvalnade smöret i äggvispet och sedan mjölblandningen, och rör till en slät smet, rör sedan i citronskal och citronjuice.

3
Fodra en bakform (cirka 25 x 35 centimeter) med bakplåtspapper i botten och upp på sidorna, häll i smeten. Kärna ur och skiva persikorna och lägg dem i ett lager på smeten, strö socker över, riv mandelmassan grovt över och strö till sist över mandeln.

4
Grädda i 200 grader i cirka 25-30 minuter. Servera med eller utan vaniljglass.