Du behöver

  • 200 g mörk blockchoklad
  • choklad + 100 g vit
  • 2 msk smör
  • 2 msk kaffe starkt
  • 1.5 dl florsocker siktat
  • 1 msk crème fraîche
  • 2 msk konjak eller likör,
  • Grand Marnier (kan uteslutas)

Gör så här

Smält den mörka chokladen med smöret i en skål över en liten kastrull kokande vatten. Blanda ner crème fraiche, kaffe, florsocker och eventuell sprit. Rör om väl och ställ in allt i kylskåpet i cirka 30 minuter. Klicka eller rulla ut smeten till små runda bollar. Lägg bollarna på ett smörpapper på en bricka/fat/plåt och ställ den kallt i två timmar. Smält den vita chokladen och pensla de kylda bollarna med ett lager av den. Låt stelna helt. Lägg tryfflarna i en tät ask och förvara den i kylskåp.