Du behöver

  • 1.5 msk smör
  • 3 msk strösocker
  • 3 st äggulor
  • 3 msk grädde
  • 0.5 st citron rivet skal
  • 1 msk konjak
  • 4 dl vetemjöl

Garnering:

0.5 dl kanel + 1/2 dl strösocker

Gör så här

Rör ihop smör och socker. Tillsätt gulor, grädde, citronskal och konjak. Blanda ner mjölet och låt degen, som ska vara ganska lös, vila på kallt ställe i två timmar eller helst över natt. Kavla ut degen tunt och sporra ut remsor på snedden cirka 10 cm långa. Sporra en skåra mitt i och drag ena snibben genom skåran. Koka klenäterna ljusbruna i olja (180 grader). Låt dem rinna av på hushållspapper. Blanda kanel med socker, lika delar. Vänd klenäterna i kanelsockret och lägg dem i en tät burk. Förvara dem svalt.


Kommentar:
Det är lite pyssel med de här kakorna, men de är en julklassiker väl värd att pröva.