Du behöver

  • 100 g smör
  • 4.25 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 4 msk strösocker
  • 2 st ägg
  • 1 dl mjölk (3 %)
  • 1 dl pumpa mosad och kokt
  • 1 dl hasselnötter grovhackade

Gör så här

1
Värm ugnen till 200 grader.

2
Smält smöret och låt det svalna lite.

3
Blanda mjöl, bakpulver och socker i en skål. Vispa äggen lätt i en separat skål. Blanda de torra ingredienserna med smör, ägg, mjölk, pumpa och nötter.

4
Fördela smeten i muffinsformar. Grädda i cirka 15 minuter, tills de är gyllene och känns klara – prova med en sticka som ska vara torr.


Kommentar:
Tips!
Kokt pumpa: Skär oskalad pumpa i stora klyftor och tag ur kärnorna. Lägg pumpabitarna i en gryta med kokande vatten och låt koka i cirka 45 minuter, tills de är mjuka. Sedan går det lätt att skilja fruktköttet från skalet med exempelvis en sked.