Du behöver

  • 200 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 st limefrukt
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl kokos
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

1
Ta fram och mät upp smöret i god tid så att det hinner bli rumstempererat. Använd pappersformar eller muffinsplåtar, som smörjs sparsamt och bröas.

2
Vispa det mjuka smöret och sockret vitt och pösigt, tillsätt äggen ett i sänder och fortsätt vispa. Tillsätt även mjölk och juicen från två limefrukter.

3
Blanda mjöl, bakpulver, kokos och vaniljsocker samt finrivet skal från en limefrukt och rör ner försiktigt i äggblandningen. Häll smeten i formarna och grädda stora muffins i 200 grader i ca 20 minuter, mindre muffins i 225 grader i ca 13 minuter (obs! tidsangivelserna gäller muffinsplåtar).