Du behöver

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1.5 dl grädde
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 3 st ägg
  • 50 g margarin eller smör

Fyllning:

2 st äpplen stora
50 g margarin eller smör
0.5 dl strösocker
2 msk calvados konjak eller ospädd äppeljuice
florsocker till garnering

Gör så här

1
Smält matfettet och låt det svalna.

2
Vispa ihop mjöl, mjölk, grädde, socker och salt. Skilj på gulor och vitor. Vispa ner äggulorna i smeten.

3
Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten.

4
Rör till sist ner det avsvalnade matfettet.

5
Skölj, skala och riv äpplena grovt. Blanda äppelrivet med matfett och socker och smaksätt med calvados, konjak eller äppeljuice.

6
Grädda små crêpes av smeten. Lägg upp dem på en plåt med bakpapper så att de svalnar lite.

7
Fördela fyllningen och rulla ihop crêpen. Lägg dem på ett fat och hetta upp dem hastigt i ugnen eller mikron.

8
Strö florsocker över vid serveringen.


Kommentar:
Se “passar till” för fler läckra äppelrecept från Hus & Hem!

Portioner
14 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows