Du behöver

  • 6 st äpplen stora
  • 5 dl vatten
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 skiva citron

Täcke:

150 g sötmandel
100 g margarin eller smör
1.5 dl strösocker
2 st ägg
citron rivet skal av 1
saft av 1

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Skölj, skala och kärna ur äpplena. Koka upp socker och vatten i en kastrull, lägg i citronskivan. Sjud äpplena på svag värme tills de känns knappt mjuka när man prövar med en sticka. Skålla och skala mandeln. Hacka eller mal den.

2
Ta upp äpplena, låt dem rinna av och lägg dem i en ugnssäker form.

3
Rör matfett och socker pösigt. Skilj på gulor och vitor.

4
Blanda i mandel, citronskal, saft efter smak och sist äggulorna en i sänder. Vispa vitorna hårt och vänd ner dem i smeten innan den breds över äpplena i formen.

5
Grädda mitt i ugnen ca 20 min eller tills täcket har fin färg. Servera med vaniljglass eller lättvispad grädde.


Kommentar:
Se “passar till” för fler läckra äppelrecept från Hus & Hem!

Portioner
6 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows