Du behöver

  • 2 st smördeg plattor fryst
  • 6 st äpplen lagom hårda
  • 1 st äggula och 1 msk vatten

Fyllning:

punsch calvados eller saft från 1 citron

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader.

2
Tina smördegen enligt anvisning på förpackningen.

3
Skölj, skala och kärna ur äpplena men behåll en botten i hålet.

4
Kavla ut smördegen på längden och sporra ut centimeterbreda remsor.

5
Linda degremsorna tätt runt äpplena och tryck fast dem – skarva där det behövs.

6
Pensla degen med äggula utrörd i vatten, ställ den på en plåt med bakpapper.

7
Fyll hålet med sprit, eller med citron och lite socker.

8
Grädda äpplena mitt i ugnen. Ta ut plåten när degen börjar få färg och strö lite socker över degen. Fortsätt grädda tills äpplena är mjuka och degen har fått fin färg, ca 30 minuter.

9
Servera genast med vaniljsås eller glass.


Kommentar:
Se “passar till” för fler läckra äppelrecept från Hus & Hem!