Du behöver
- 2 st smördeg plattor fryst
- 6 st äpplen lagom hårda
- 1 st äggula och 1 msk vatten
Fyllning:
punsch calvados eller saft från 1 citron
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader.
2
Tina smördegen enligt anvisning på förpackningen.
3
Skölj, skala och kärna ur äpplena men behåll en botten i hålet.
4
Kavla ut smördegen på längden och sporra ut centimeterbreda remsor.
5
Linda degremsorna tätt runt äpplena och tryck fast dem – skarva där det behövs.
6
Pensla degen med äggula utrörd i vatten, ställ den på en plåt med bakpapper.
7
Fyll hålet med sprit, eller med citron och lite socker.
8
Grädda äpplena mitt i ugnen. Ta ut plåten när degen börjar få färg och strö lite socker över degen. Fortsätt grädda tills äpplena är mjuka och degen har fått fin färg, ca 30 minuter.
9
Servera genast med vaniljsås eller glass.
Se “passar till” för fler läckra äppelrecept från Hus & Hem!