Du behöver

  • 3.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 115 g smör
  • 2 msk crème fraîche

Fyllning:

1 l bär t
4 st äggulor
1.5 dl strösocker
3 msk vetemjöl
0.5 dl crème fraîche

Till servering:

florsocker
jordgubbssorbet
hallon och björnbär

Gör så här

1
Kör ingredienserna till degen i en matberedare några sekunder så att den precis hinner forma sig till en boll. Tumma ut degen i en pajform och ställ formen kallt i en timme. Värm ugnen till 225 grader och förgrädda pajskalet i 10 minuter.

2
Sänk värmen till 175 grader. Vispa eller kör resten av ingredienserna, utom bären, i en matberedare till en slät smet. Lägg bären i pajformen, men spara lite till garneringen. Häll över smeten. Grädda i cirka 40 min, eller tills pajen har fått vacker färg. Servera den ljummen på stora tallrikar, garnerad med extra bär, siktat florsocker och jordgubbssorbet.