Du behöver
- 3 st äggulor
- 3 msk florsocker
- 3 dl vispgrädde
- konjak ca 1/2 dl
Garnering:
kakaopulver
florsocker
kaffepulver
äggskal halva med lite cognac i
Gör så här
1
Vispa gulor och socker pösigt och luftigt. Vispa grädden så att den blir ganska fast och blanda den med äggsmeten. Rör i cognac.
2
Häll blandningen i en skål eller avlång bakform (ca 1 1/2 liter). Täck med plastfolie och låt skålen eller formen stå i frysen 3-4 timmar.
3
Eller frys blandningen i glassmaskin, cirka 40 minuter.
4
Ta fram och sätt parfaitblandningen i kylen 3/4-1 timme innan den ska serveras. Eller i rumsvärme cirka en halvtimme.
5
Fördela parfait i höga glasscoupeglas. Pudra över kakao, florsocker och kaffepulver. Sätt en äggskalshalva ovanpå – med lite cognac i.
6
Servera direkt.
Klicka på länkarna för fler recept från Illstorps Lustgård i Skåne!