Du behöver

  • 6 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl matolja
  • 6 dl morötter rivna

Topping:

25 g smör eller margarin
250 g kesella
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Garnering:

jordgubbar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.

2
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla de torra ingredienserna och rör ner dem i äggsmeten.

3
Riv morötterna, tillsätt dem och olja till äggsmeten.

4
Klä en långpanna, cirka 30×25 cm, med bakplåtspapper och häll i smeten.

5
Grädda i mitten av ugnen i cirka 40 minuter. Låt svalna.

6
Smält matfettet till toppingen. Låt svalna. Blanda ner kesella, florsocker och vaniljsocker.

7
Bred krämen över den avsvalnade kakan. Skär i rutor och garnera med jordgubbar.