Du behöver

  • 75 g smör eller margarin
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 st lime rivet skal
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 dl vispgrädde
  • matfett till formen

Gott till:

crème fraîche

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt rivet skal och limesaft. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten. Tillsätt det smälta, avsvalnande smöret och grädden. Rör samman till en jämn smet. Häll upp smeten i en väl smord och bröad form på cirka 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35-40 minuter. Känn efter med en sticka att kakan är klar. Låt kakan svalna lite innan du stjälper upp den. Servera den med kall crème fraiche.


Kommentar:
Hemma bäst bullar upp med bersåns godaste kakor och bullar. Fler recept finns under “passar till”.