Du behöver
- 2 st äggvitor
- 1 st ägg
- 2 st äggulor
- 4 msk strösocker
- 4 msk potatismjöl
Glasyr:
2 dl florsocker siktat
2-2 1/2 msk punsch
Fyllning:
2.5 dl vispgrädde
2 msk punsch
Gör så här
1
Rita 28 rundlar med blyerts på ett bakplåtspapper med ett glas eller kakmått, 6 cm i diameter, som mall. Kakorna flyter inte ut, så mellanrummet behöver bara vara någon centimeter. Vänd papperet uppochner på plåten, rundlarna syns igenom men pennfärgen fastnar inte i kakorna då.
2
Vispa vitorna till riktigt fast skum med helt fettfria redskap.
3
Vispa det hela ägget och de båda avskiljda äggulorna pösiga med sockret, blanda i potatismjölet. Vänd ner äggviteskummet i sockerpöset.
4
Fördela smeten på rundlarna och jämna till klickarna så de blir lika tjocka överallt. Grädda kakorna mitt i 175 grader varm ugn 5-6 minuter, de ska bara vara ljusgula. Tag ut de upp-pösta kakorna, de sjunker ihop igen när de svalnar.
5
Rör ut florsockret i punschen till glasyr och bred den på de svala kakorna. Låt stelna.
6
Servering:
7
Vispa grädden ganska fast med punsch och fördela den klickvis i muffins- eller mazarinformar. Ställ ner två glaserade kakor lite snett i varje form, och servera bakelserna genast, innan kakorna viker sig