Sej i paket

Du behöver 375 g sejfilé, färsk eller djupfryst 3 ark smörgåspapper 100 g rökt skinka saften av 1 liten apelsin saften av en 1/2 citron...

Tillagningstid: 20 minuter
3 portioner

Du behöver

  • 375 g sejfilé, färsk eller djupfryst
  • 3 ark smörgåspapper
  • 100 g rökt skinka
  • saften av 1 liten apelsin
  • saften av en 1/2 citron
  • 1 pressad vitlöksklyfta (kan uteslutas)
  • 1 dm späd purjo
  • salt
  • svartpeppar
  • jungfruolja

Gör så här

1
Dela sejen i tre lika stora bitar och lägg dem på var sitt ark smörgåspapper. Skär skinkan i små tärningar och fördela dem på fisken.

2
Pressa apelsinen och citronhalvan och häll över saften. Pressa eventuellt över vitlök.

3
Skölj och strimla purjon tunt. Fördela strimlorna. Krydda försiktigt, skinkan är salt. Häll över någon tesked olivolja per fiskbit.

4
Vik ihop smörgåspapperet med innehåll till paket och lägg dem på en ugnssäker porslins- eller glasform.

5
Mikra på 800 watts effekt i 4 minuter, eller ugnsstek i 15 minuter på 225 grader. Fisken ska vara fast.

6
Sallad och nykokt potatis övergjuten med lite olivolja är läckert till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top