Du behöver
- 375 g sejfilé, färsk eller djupfryst
- 3 ark smörgåspapper
- 100 g rökt skinka
- saften av 1 liten apelsin
- saften av en 1/2 citron
- 1 pressad vitlöksklyfta (kan uteslutas)
- 1 dm späd purjo
- salt
- svartpeppar
- jungfruolja
Gör så här
1
Dela sejen i tre lika stora bitar och lägg dem på var sitt ark smörgåspapper. Skär skinkan i små tärningar och fördela dem på fisken.
2
Pressa apelsinen och citronhalvan och häll över saften. Pressa eventuellt över vitlök.
3
Skölj och strimla purjon tunt. Fördela strimlorna. Krydda försiktigt, skinkan är salt. Häll över någon tesked olivolja per fiskbit.
4
Vik ihop smörgåspapperet med innehåll till paket och lägg dem på en ugnssäker porslins- eller glasform.
5
Mikra på 800 watts effekt i 4 minuter, eller ugnsstek i 15 minuter på 225 grader. Fisken ska vara fast.
6
Sallad och nykokt potatis övergjuten med lite olivolja är läckert till.