Grilla fisk i folieknyte

Jag brukar göra aluminium knyten av fisken. Har du något bra tips till kryddor man kan lägga på det är vit fisk. Och även något gott tillbehör till?

Marlene

Svar:

Hej Marlene
Foliepaket på grillen är ett bra sätt tillaga fisk eftersom både smak och saftighet bibehålls. Jag brukar lägga i några delade, färska knipplökar i paketet tillsammans med fisken. Salta rejält, fisk kräver det. Riv citronskal över och pressa några droppar saft, ringla på ett par teskedar olivolja samt riv eller pressa 1/2 vitlöksklyfta per paket. Det är också gott att lägga i ett par kvistar av någon smakrik ört som oregano, mejram eller citrontimjan.

Som tillbehör skulle en rårörd tomatsalsa passa. Tärna 3-4 urkärnade tomater fint och blanda med 1/2 fint tärnad röd paprika, 1/2 finhackad röd chilifrukt, ett par strimlade salladslökar, 1 msk honung, 1 msk olivolja, 2 tsk röd balsamvinäger, lite hackad persilja, salt och nymalen svartpeppar. Mums!