Rabarbersaft grundrecept

Du behöver 8 dl vatten 1 kg rabarber 1 st citron saften 6 dl strösocker Gör så här 1 Koka upp vattnet i en stor...

Tillagningstid: 45 minuter
1 portion

Du behöver

  • 8 dl vatten
  • 1 kg rabarber
  • 1 st citron saften
  • 6 dl strösocker

Gör så här

1
Koka upp vattnet i en stor kastrull. Ansa under tiden rabarbern och skär den i cirka 1 cm stora bitar. Lägg dem i det kokande vattnet och låt sjuda i 15 minuter. Ta av från värmen och häll upp i en finmaskig sil, eller i ställning med silduk om du har.

2
Låt självrinna genom silen. Häll saften i en kastrull och koka upp tillsammans med saften från citronen. Rör i sockret och låt koka under omrörning i ett par minuter.

3
Skumma saften och häll upp på varm, väl rengjord flaska.


Kommentar:
Rabarbersaften är en perfekt grund till en uppfriskande bål! Se receptet på Rabarberkanna med bubbel

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top