Du behöver
- 2 st morot grovrivna
- 2 msk smör eller margarin att steka i
- 2 msk vetemjöl
- 1 l vatten
- 2 st fiskbuljongtärning
- 400 g kräftost
- 2 dl crème fraîche
- svartpeppar
- dill
- 1 st burk kräftstjärtar
Gör så här
1
Fräs morötterna i smör. Tillsätt mjöl och späd med vatten. Lägg i buljongtärningarna och låt koka upp under omrörning. Låt puttra cirka 10 minuter.
2
Tillsätt kräftost och creme fraiche och rör tills soppan blir jämn. Låt puttra ytterligare några minuter.
3
Blanda i svartpeppar, hackad dill och kräftstjärtar precis före servering.
Tips! Uteslut kräftstjärtarna om du vill laga en budgetvariant.
Detta är ett läsarrecept av Irene Einarsson provlagat av Icakuriren.