Du behöver
- 2 (à ca 400 g) auberginer
- 1 1/2 msk salt
- ca 1/2 dl olivolja till stekning
- 150 g rökt, tunnskivad skinka
- 4 dl färdig tomatsås
- 5 dl färdig ostsås
- 1 dl riven parmesanost
- 2 msk hackad bladpersilja
Gör så här
1
Skär auberginerna i cirka 1 centimeter tjocka skivor. Lägg dem på en bricka och strö på salt. Låt dra ur sig vätska i cirka 20 minuter.
2
Klappa auberginerna torra med hushållspapper och stek dem på båda sidor i oljan tills de har fått fin färg och är genomstekta.
3
Sätt ugnen på 225 grader. Varva aubergineskivor, tomatsås, ostsås och skinka i en smord gratängform. Avsluta med ostsås. Strö över parmesan.
4
Gratinera mitt i ugnen 15–20 minuter tills osten smält och fått fin färg. Strö över persilja.
Skinkan går att byta ut mot till exempel fetaost i bitar om man är vegetarian.
OBS! Tid för ursaltning tillkommer.